Musaca ardeleneasca

de amalia01 in Porc, 4 Feb 2017 | 3313 vizualizari

 

Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca. Ceea ce inseamna straturi alternative de cartofi si carne tocata, plus un sos alb.
  Stiti ca imi place sa personalizez retetele, deci...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi rosii
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei de usturoi
  • sare de mare
  • piper
  • boia de ardei facuta in casa
  • 100 g unt
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • 100 g masline negre
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca ardeleneasca:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare.

In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.

Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.

Cascavalul il razi, iar oul il bati cu smantana si putina sare.

Cand cartofii sunt fierti, ii cureti de coaja si ii tai felii groase de cca 0,5 cm.

In tava pe care o folosesti, asezi felii subtiri de unt si continui cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.

Dai la cuptorul incalzit, pentru 30 de minute, astfel incat totul sa aiba o culoare aramie placuta.

Servesti imediat, cu smantana sau muraturi ori asa cum este.

TIPS-URI

1

musaca

2

carne tocata

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu carnati la cuptor